puszka.pl - pysznie!

Sałatka z soczewicy (z jabłkiem i porem)

Prosta, tania, szybka i według moich domowników - pyszna.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

350 g (1 opakowanie) soczewicy czerwonej
szklanka pora
2 łyżki majonezu (w wersji wegańskiej można zastąpić zwykły majonez, roślinnym)
sól, pieprz
ew. inne przyprawy

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy. W tym czasie obieramy i kroimy jabłka i pora w drobną kostkę. Kiedy soczewica będzie ugotowana dodajemy ją do jabłek i pora, dodajemy przyprawy i majonez. Gotowe ;)

Wskazówki i uwagi:

Soczewicę najlepiej ugotować z czosnkiem i cytryną http://puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html
Nadesłał(a) gatek, dnia: 2012-01-01 19:43:20.521
Źródło/autor przepisu: Sante (przepis z opakowania) lekko zmodyfikowany

Twoje zapiski: