puszka.pl - pysznie!

Sos kukurydziany

Taki sos pasuje do makaronu, ryżu, tortilli, dowolnych placków na słono...


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 puszka kukurydzy,
1 łyżka curry
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Z kukurydzy wylać ok. 1/2 - 3/4 zalewy, resztę pozostawić. Wszystko zmiksować razem, podawać na zimno.

Wskazówki i uwagi:

Nie należy przesadzać z pieprzem, jeśli daliśmy ostry czosnek - szczególnie taki z wyrastającym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) ruda_gorzka, dnia: 2012-01-09 22:12:27.538
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: