puszka.pl - pysznie!

Gnocchi

Szybki smaczny obiadek, myślę, że każdemu zasmakuje.
Dobre dla niejadków ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

400 g średnio twardych ziemniaków
125 g mąki z twardej pszenicy
1 łyżka masła sezamowego (dla wegeterian żółtko)
sól

Przygotowanie:

1. Ugotować do miękkości 400 g średnio twardych ziemniaków w mundurkach. Jeszcze gorące obrać, przecisnąć przez praskę do ziemniaków.

2. Pozostawić, aż będą letnie, dodać 125 g mąki z twardej pszenicy, 1 łyżkę masła sezamowego, doprawić solą i zagnieść ciasto.

3. Uformować z ciasta wałeczki grubości kciuka, pokroić w centymetrowe kawałki. Gotować na wolnym ogniu 10 minut w osolonej wodzie.

Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Sosy, posypki, z którymi można podawać zostawiam już Wam, ponieważ jest mnóstwo opcji, a każdy lubi co innego ;)
Nadesłał(a) lavitsef, dnia: 2012-01-11 19:21:47.038
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: