12 łyżek okary
4 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki zmielonych suszonych grzybów
2 kromki chleba żytniego zamoczonego w wodzie
trochę soku z cytryny
sól
pieprz
przyprawy: papryka w proszku, odrobina curry
1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Wymieszaj okarę z pozostałymi składnikami, uformuj kotleciki i usmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Wskazówki i uwagi:
Zamiast podanych przeze mnie przypraw można dodać inne według swoich upodobań, np. świetny jest sos sojowy. Czosnek nie jest obowiązkowy, ale nadaje kotletom wyraźny smak. Z podanych składników wychodzi 12 średnich kotlecików.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: 2012-01-24 19:02:46.114
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.