puszka.pl - pysznie!

Racuchy amarantusowe z ziołami i cebulą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

180 g mąki z amarantusa
szczypta drożdży (instant)
1 cebula
oliwa
przyprawy: sól, majeranek, tymianek

Przygotowanie:

Cebule obrać, cienko pokroić i udusic na oliwie. Mąkę z amaratusa z przyprawami, drożdżami i cebulą wymieszać dodając ciepłej wody (tyle, aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany).
Ciasto zostawic na 10-15 min. do wyrośnięcia.
Małe porcje kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto-bązowo.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-09-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka z festiwalu nauki 2000 z wykładu "amarantus na polskim stole"

Twoje zapiski: