2 dojrzałe awokado
3 małe/2 duże dojrzałe banany
sok z połówki pomarańczy
2-3 łyżki kakao
1/2 łyżki miodu (lub słodu lub czegoś innego)
orzechy włoskie
daktyle
Przygotowanie:
Orzechy rozgnieść w moździerzu, daktyle posiekać na w miarę drobne kawałki - ilość: tyle, żeby połączone zakrywały dno miseczki; my sypiemy po 1,5 łyżki orzechów i daktyli tyle, ile złapie się w palce.
Awokado i banany zmiksować w blenderze z sokiem z pomarańczy. Dodać miód, kakao, wymieszać. Nałożyć do miseczek z orzechami i daktylami.
Można na chwilę wstawić do lodówki albo zajadać od razu. Smacznego!
Nadesłał(a) sharmelana,
dnia: 2012-02-19 17:50:04.797
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.