puszka.pl - pysznie!

Pasta pseudo - makrelowa

Pyszna pasta wymyślona z potrzeby poczucia smaku dzieciństwa- mama zawsze robiła pastę z wędzonej makreli więc postanowiłam stworzyć jej wegetariański odpowiednik.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

tofu wędzone
majonez wegański lub zwykły [zamiennie mogą być: 2 łyżki oleju lnianego lub innego, 2 łagodnej musztardy kremskiej i ew. 1 soku z cytryny]
liście nori lub inne wodorosty
1/2 cebuli
sól
pieprz

Przygotowanie:

Tofu wędzone rozdrabniamy widelcem do jak najdrobniejszej postaci, dodajemy drobno siekaną cebulkę, majonez, przyprawy i drobno krojone wodorosty (ja używam nori, bo lubę sushi i zawsze są pod ręką).

Wskazówki i uwagi:

Pasta jest najlepsza następnego dnia.
Nadesłał(a) ala77, dnia: 2012-03-24 19:11:41.944
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: