mrożony szpinak (ja miałam brykiet - dałam 4 kostki)
1/2 średniej cukinii
sól
pieprz ziołowy
1 łyżka keczupu
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Na patelnię wlej oliwę. Następnie dodaj szpinak. Gdy szpinak się trochę rozmrozi, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Duś aż cukinia będzie miękka i szpinak się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj keczup. Wymieszaj i gotowe!
Wskazówki i uwagi:
* Ja jadłam to z brązowym ryżem, smakowało bardzo dobrze. Będzie też dobre z ziemniakami lub jako pasta na kanapki.
** W czasie gotowania można wlać trochę wody - po chwili odparuje, a cukinia i szpinak nie przywrą do patelni.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: 2012-04-26 07:58:11.261
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.