puszka.pl - pysznie!

Wegański krem fasolowo-chrzanowy

Pyszny na razowym pieczywie, z kiełkami rzodkiewki, w smaku cudownie wiosenny :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

puszka białej fasoli
2,5 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka (uwaga! mało który nie zawiera mleka w proszku!)
3 łyżki posiekanego, świeżego koperku
6 łyżek oleju
4 łyżki wody
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Fasolę płuczemy na sitku i wrzucamy do blendera. Dolewamy oleju i wody, dodajemy chrzanu. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy koperek, sól i pieprz i znowu miksujemy, aż nabierze jednolitego, lekko zielonego koloru.
Nadesłał(a) Greenswithbeans, dnia: 2012-04-26 07:50:52.788
Źródło/autor przepisu: http://greenswithbeans.blogspot.com/2012/04/weganski-krem-chrzanowy-z-koperkiem.html

Twoje zapiski: