puszka.pl - pysznie!

Ciasto kokosowe (bez pieczenia)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 agarowe galaretki cytrynowe
2 białe czekolady
20 dag kokosu
0,5 litra śmietanki kremówki
paczka biszkoptów
opcjonalnie: likier kokosowy

Przygotowanie:

Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, dodajemy czekoladę połamaną na kostki, mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do ostygnięcia.

Biszkopty moczymy w likierze dosłownie przez sekundę i układamy w tortownicy (bez likieru też wyjdzie).

Ubijamy śmietanę, mieszamy z ostygniętą galaretką i kokosem. Masę wylewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki. Ciasto jest gotowe po 2-3 godzinach.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2012-04-26 07:47:56.494
Źródło/autor przepisu: przepis dostałam od teściowej

Twoje zapiski: