puszka.pl - pysznie!

Kotlety z kapusty kiszonej i marchewki

Danie stworzone na potrzebę chwili :)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: 4

0,5 kg kapusty kiszonej
4 marchewki
2 jajka
4 ząbki czosnku
bułka tarta
przyprawy (wedle uznania)
2 łyżki oliwy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę kroimy, obieramy marchewki i gotujemy razem do miękkości. Po odcedzeniu kroimy drobno, mieszamy z jajkiem, pokrojonymi ząbkami czosnku, przyprawami (ja dodałam dużo curry, bazylii oraz sól i pieprz wraz z oliwą). Na koniec dodać tyle bułki, ile wchłonie kapusta. Uformowane kotleciki smażyć na wolnym ogniu.

Wskazówki i uwagi:

Marchewka ugotowałaby się szybciej oddzielona od kapusty, ale kiedy są razem to przechodzą smakiem kapusty :)
Nadesłał(a) Ekasha, dnia: 2012-04-27 16:02:42.618
Źródło/autor przepisu: inwencja własna

Twoje zapiski: