pęczek białych szparagów
ser camembert (u mnie niskotłuszczowy)
kawałek sera żółtego lub 4 plasterki
siemię lniane, słonecznik
przyprawy (sól, pieprz)
opakowanie ciasta francuskiego (u mnie odtłuszczone z Lidla)
Przygotowanie:
Szparagi obieramy i gotujemy na parze ok. 15 minut.
Ser camembert kroimy w kosteczkę, żółty ser albo trzemy na tarce albo przygotowujemy plasterki.
Płat ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na powstały prostokąt nakładamy połowę szparagów, sery, przyprawiamy i posypujemy ziarnami. Zawijamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 12 min w temp. 200 st. C.
Nadesłał(a) koralina,
dnia: 2012-05-14 21:39:23.076
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.