Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)
pół kostki (ok. 100 g) tofu naturalnego
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki octu balsamicznego
pół łyżeczki czosnku granulowanego lub świeżego (drobno utartego)
2-3 łyżeczki pokruszonych suszonych pomidorów (bez oliwy suchych) lub przyprawa do sałatek z pomidorami suszonymi
Przygotowanie:
Tofu pokrój w kosteczkę i wrzuć do pojemniczka. Dodaj resztę składników, zamieszaj i przykryj. Odstaw na kilka godzin (najlepiej na noc), aby tofu zdążyło nabrać smaku. Gotowe! ;)
Nadesłał(a) nika_25,
dnia: 2012-05-18 17:39:18.819
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.