puszka.pl - pysznie!

Tofu marynowane idealne do sałatki

Pyszne kosteczki marynowanego tofu, które nie wymagają obróbki termicznej. Wystarczy dorzucić je do mieszanki sałat, może jeszcze kilka oliwek albo pomidorek, oliwa i... cudo! ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

pół kostki (ok. 100 g) tofu naturalnego
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki octu balsamicznego
pół łyżeczki czosnku granulowanego lub świeżego (drobno utartego)
2-3 łyżeczki pokruszonych suszonych pomidorów (bez oliwy suchych) lub przyprawa do sałatek z pomidorami suszonymi

Przygotowanie:

Tofu pokrój w kosteczkę i wrzuć do pojemniczka. Dodaj resztę składników, zamieszaj i przykryj. Odstaw na kilka godzin (najlepiej na noc), aby tofu zdążyło nabrać smaku. Gotowe! ;)
Nadesłał(a) nika_25, dnia: 2012-05-18 17:39:18.819
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: