puszka.pl - pysznie!

Pesto pasta z fasoli Jaś

Doskonała posta do chleba. Aromatyczna i ostra. Co najważniejsze - dzieci ją uwielbiają ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka ugotowanej do miękkości fasoli Jaś
1/2 słoiczka pesto pomidorowego
cebulka dymka
papryka ostra

Przygotowanie:

Na patelni przesmażamy pesto z drobno posiekaną cebulką. Fasolkę obieramy (tak zwana poranna medytacja w kuchni ;) ) i dodajemy na patelnię. Przyprawiamy ostrą papryką - dałam sporo, bo pasta powinna być ostra, i dodajemy do fasoli. Wszystko blendujemy i gotowe. Jeśli pasta jest zbyt gęsta - wystarczy dodać odrobinę wody.

Wskazówki i uwagi:

Podałam z kiełkami rzodkiewki :)
Nadesłał(a) Nhia, dnia: 2012-05-21 10:15:56.678
Źródło/autor przepisu: http://treeyourmind.blogspot.com/

Twoje zapiski: