puszka.pl - pysznie!
Raita - indyjski dip miętowy
Oryginalnie podawany z papadamem - cienkim, chrupiącym indyjskim naleśnikiem, ale nadaje się do wielu indyjskich potraw, świetny do samosów, falafela czy po prostu pieczonych lub grillowanych warzyw.
dipy
dodatki do pieczywa
sosy na słono
grill
Rodzaj diety:
lakto-wege
Składniki:
200 ml jogurtu greckiego
łyżka stołowa sosu miętowego lub kilka rozdrobnionych listków świeżej mięty
ząbek czosnku
opcjonalnie: drobno posiekana cebulka, ogórek starty na grubych oczkach, kolendra
Przygotowanie:
do 15 min.
Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Nadesłał(a)
ryfka
, dnia: 2012-05-24 16:45:28.301
Źródło/autor przepisu: mój mąż
Twoje zapiski: