puszka.pl - pysznie!

Pasta z fasoli z oregano i zrumienioną cebulką

Dobra na co dzień.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 puszka białej fasoli
1 niewielka cebula
2 łyżki oleju
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki sosu sojowego (lub sól do smaku)
czosnek granulowany
oregano
pieprz
ok. 5 łyżek wrzącej wody
1 czubata łyża bułki tartej

Przygotowanie:

Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju.

Fasolę zmiksować z olejem, octem, sosem sojowym, przyprawami i cebulą. Podczas miksowania dodać wrzątek - ilość podana "na oko" - w razie czego dodać więcej - wrzątek ułatwia miksowanie.

Na koniec, nie przestając miksować dodać bułkę tartą.

Wskazówki i uwagi:

Moja propozycja - podawać na grzance przybraną zielonymi i czarnymi oliwkami oraz bazylią. Obok grzanka z domowymi powidłami i cynamonem - zdjeia robione w ostrym porannym słońcu, ciężko wyeliminować cienie... ;)
Nadesłał(a) eli_winter, dnia: 2012-06-02 19:53:58.219
Źródło/autor przepisu: http://weganizmdomowy.blogspot.com/

Twoje zapiski: