2 duże ziemniaki
1/3 dużej marchewki
1/3 korzenia pietruszki
1 mała cebula
kawałeczek selera
sól i pieprz
majeranek
ząbek czosnku lub przyprawa czosnkowa
jajko
mąką
olej
Przygotowanie:
Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. W misce dodać do cebuli starte na drobnej tarce warzywa i ziemniaki, doprawić, dodać jajko i tyle mąki, by wyrobić ciasto, dokładnie wymieszać.
Nakładać łyżką na mocno rozgrzany olej /1 łyżka na placek/ i smażyć na rumiano z obu stron.
Wskazówki i uwagi:
Proporcje warzyw można zmienić w zależności od upodobań.
Nadesłał(a) araksol,
dnia: 2012-06-05 05:42:56.872
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.