puszka.pl - pysznie!

Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym

Pyszna zupa w nieco egzotycznej wersji.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

ok. 450 g kalarepy
250 g ziemniaków
2 cebule
1 puszka mleka kokosowego
600 ml bulionu jarzynowego
4 łyżki oleju
2-3 łyżeczki curry w proszku
1 ząbek czosnku
pęczek koperku

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Kalarepę i ziemniaki dokładnie obieramy i kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy w sporym garnku, wrzucamy cebulę i czosnek przesmażamy z dodatkiem curry. Dodajemy ziemniaki i kalarepę, smażymy kilka minut.

Wlewamy mleko kokosowe i bulionu, zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem aż składniki zmiękną, około 30 minut. Miksujemy na gładki krem, podajemy z koperkiem. Polecam! :)
Nadesłał(a) zielenina_blog, dnia: 2012-06-11 17:47:35.334
Źródło/autor przepisu: http://zielenina.blogspot.com/2012/05/krem-z-kalarepy-z-mlekiem-kokosowym.html

Twoje zapiski: