puszka.pl - pysznie!

Wegeburgery z grilla

Proste, smaczne i zaręczam, że znikają jako pierwsze :)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: ile bułek tyle porcji :)

bułki (u nas pszenne kajzerki i małe grahamki) i smarowidło (masło, margarynę)

kotlety sojowe (namoczone w bulionie warzywnym, usmażone w panierce z jajka i sezamu)

papryka, pieczarki, groszek, kukurydza i żółty ser

Przygotowanie:

Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Kotlety sojowe (wcześniej usmażone) przecinamy na pół - wzdłuż, aby były cieńsze. Paprykę, pieczarki i żółty ser kroimy na plasterki. Wszystko to układamy na bułce, przykrywamy górą pieczywka i zawijamy w folię aluminiową.

Grillujemy ok. 20-30 minut, aby bułki stały się chrupiące, a ser ciągnący.
Nadesłał(a) koralina, dnia: 2012-06-30 07:46:11.313
Źródło/autor przepisu: http://quchniawege.blogspot.com/2012/06/wegeburgery-z-grilla.html

Twoje zapiski: