Wegeburgery z grilla
Proste, smaczne i zaręczam, że znikają jako pierwsze :)
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
ile bułek tyle porcji :)
bułki (u nas pszenne kajzerki i małe grahamki) i smarowidło (masło, margarynę)
kotlety sojowe (namoczone w bulionie warzywnym, usmażone w panierce z jajka i sezamu)
papryka, pieczarki, groszek, kukurydza i żółty ser
Przygotowanie:
Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Kotlety sojowe (wcześniej usmażone) przecinamy na pół - wzdłuż, aby były cieńsze. Paprykę, pieczarki i żółty ser kroimy na plasterki. Wszystko to układamy na bułce, przykrywamy górą pieczywka i zawijamy w folię aluminiową.
Grillujemy ok. 20-30 minut, aby bułki stały się chrupiące, a ser ciągnący.
Twoje zapiski: