5 średniej wielkości ziemniaków
chapati atta (mąka pełnoziarnista)
5-6 pieczarek
1 por
15 dag sera goudy
przyprawy i zioła: bazylia, zioła prowansalskie, oregano, majeranek, pieprz
olej lub oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odsączyć, dodać dwie łyżki mąki i wymieszać (jeśli konsystencja jest wodnista, dodać jeszcze nieco mąki), dodać zioła i przyprawy, i wymieszać wszystko razem.
Pokroić pieczarki w cienkie paski, pokroić por w półkrążki i razem dusić na na małej patelni lub w rondelku.
Na osobnej patelni smażyć placki w głębokim oleju; w międzyczasie zetrzeć żółty ser na tarce. Placki na talerzu posypujemy startym serem, nakładając nań pieczarki i pora.
Nadesłał(a) Marcel Duchamp,
dnia: 2012-07-06 23:33:57.139
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.