100 g szpinaku (może być mrożony)
100 g cebuli
10 g świeżego czosnku
szczypta gałki, pieprzu, soli
olej
Przygotowanie:
Wyciąć lub wyłamać nóżki z portobello i drobno je posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, rozdrobnić szpinak, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przesmażyć krótko na patelni, przyprawić.
Masą nadziewać kapelusze grzybów. Piec ok. 40 min. w 170 st. C.
Wskazówki i uwagi:
Portobello to inaczej duże pieczarki (przynajmniej nazwę łacińską mają taką samą), przerośnięte takie ;) Na stronach niemieckich, francuskich i anglojęzycznych jest mnóstwo przepisów na portobello. Zrobiłam je jednak po swojemu ;)
Nadesłał(a) Luna7,
dnia: 2012-07-07 12:02:15.871
Źródło/autor przepisu: przepis własny