puszka.pl - pysznie!

Kotlety ryżowe z kurkami - wersja 2

Lekko zmodyfikowany przepis na kotlety ryżowe z kurkami i pietruszką. Smaczne i proste. Przekonały się do nich także osoby jedzące kotlety mięsne.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

kurki
ryż w torebkach (najlepiej taki do gołąbków, kotlety są bardziej zwarte)
natka pietruszki
jajko
ząbki czosnku
cebula
ser żółty starty
bułka tarta
oliwa lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Gotujemy ryż, gotujemy kurki. Siekamy czosnek, cebulę i pietruszkę. Po ugotowaniu i odsączeniu, mieszamy kurki z ryżem, dodajemy posiekany czosnek, posiekaną cebulę i natkę pietruszki, wsypujemy starty ser żółty i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem lub oliwą i smażymy. Smacznego!
Nadesłał(a) Gregorikos, dnia: 2012-07-17 21:00:07.651
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: