kalafior
cukinia
pomidor
ser żółty
jajko
mąka ziemniaczana i pszenna
przyprawy (ja używam ostrej papryki, pieprzu, curry, czosnku, przyprawy do gyrosa lub kurczaka)
ew. koperek lub nać pietruszki
Przygotowanie:
Warzywa myjemy, pomidora można sparzyć i obrać ze skórki. Następnie razem z serem ścieramy na tarce, ale nie na papkę. Przyprawiamy do smaku (polecam zamknąć wszystko w pojemniku i schować na kilka godzin do lodówki), dodajemy jajko i mąki tyle, aby wyszło dość gęste ciasto. Smażymy jak placki ziemniaczane.
Smacznego =)
Wskazówki i uwagi:
Polecam z sosem tzatziki, pyszne nawet na zimno ;)
Nadesłał(a) SzalonaNakretka,
dnia: 2012-07-26 21:14:16.905
Źródło/autor przepisu: Własne