1/2 szklanki mąki grochowej
1/2 łyżeczki kuminu
1/2 łyżeczki soli
trochę wody - tak aby powstała masa taka jak na naleśniki tylko trochę gęstsza.
olej
cebula
opcjonalnie:
inne warzywa np. kalafior, ziemniaki itp.
Przygotowanie:
Rozgrzewamy olej.
Mieszamy wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wodę należy nalewać stopniowo mieszając masę, która powinna być trochę gęstsza niż masa na naleśniki. Tak, aby dobrze się kleiła do warzyw.
Obtaczajmy warzywa i wrzucamy do garnka z olejem. Smażymy aż się zarumienią.
Wskazówki i uwagi:
Polecam użyć też innych warzyw np. plasterki ziemniaków, kalafiora czy też cukinii. Po smażeniu najlepiej rozłożyć na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Nadesłał(a) lovela5,
dnia: 2012-08-19 13:06:31.357
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.