1 banan
pół szklanki płatków owsianych górskich lub zwykłych
szklanka mleka [zwykłego lub roślinnego]
cynamon (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Są dwa sposoby na przygotowanie owsianki.Pierwsza wersja jest taka:
1. Pokroić banana na plastry lub małe kawałki i wrzucić do miseczki.
2. Do rondelka wsypać płatki i zalać mlekiem, gotować i cały czas mieszać płatki,dopóki owsianka nie stanie się gęsta.
3. Przelać owsiankę do miseczki i wymieszać z bananem.
Druga wersja: do rondelka wsypać płatki i zalać mlekiem, wkroić banana i dodać cynamon. Gotować i cały czas mieszać dopóki owsianka nie stanie się gęsta. Smacznego ;)
Nadesłał(a) Madhavi,
dnia: 2012-09-04 19:58:46.152
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.