trochę roszponki
mozzarella wędzona
pomidor malinowy
orzechy
gruszka
łyżka masła
łyżka musztardy mango
łyżeczka oliwy z pestek dyni
sól/pieprz
ew. sok z cytryny
Przygotowanie:
Sałatę układamy na talerzu, a na to pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę. W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło i musztardę. Gruszkę kroimy w plasterki i kładziemy na patelni posypując sporą garścią orzechów. Po podsmażeniu z dwóch stron, przekładamy na mozzarellę, posypujemy orzechami z patelni. Gotowe!
Wskazówki i uwagi:
Warto roszponkę skropić na początku oliwą z dyni (też ma orzechowy smak) i na końcu doprawić do smaku. Można jeszcze wycisnąć trochę soku z cytryny do gruszek na patelni ;)
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2012-09-10 20:46:09.38
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.