puszka.pl - pysznie!

RAW Sernik orzechowy

Ciasto, które na co dzień możecie skosztować w Suryi, restauracji witariańskiej w W-wie!


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

spód:
4 filiżanki orzechów włoskich
2 filiżanki rodzynek

masa serowa:
0,5 kg nerkowców
sok z 2 cytryn
150 g daktyli suszonych
100 g suszonych moreli
0,5 filiżanki oleju lub masła kokosowego
laska wanilii
szczypta soli
woda

owoce do przybrania

Przygotowanie:

Spód: orzechy włoskie moczymy przez noc, następnie odcedzamy i miksujemy z namoczonymi przez godzinę i odsączonymi rodzynkami.

Masa serowa: nerkowce moczymy przez noc, daktyle przez godzinę. Odcedzone blendujemy, dodajemy pozostałe składniki, poza morelami, które pokrojone wrzucamy na końcu i miksujemy.

Wszystko układamy warstwowo w płaskiej formie.

Wskazówki i uwagi:

To jest ciasto RAW, czyli surowe, więc się go nie piecze.
Nadesłał(a) CiastoWMiasto, dnia: 2012-09-26 21:38:38.074
Źródło/autor przepisu: Surya restauracja witariańska

Twoje zapiski: