ok. 6-7 pomidorów
2 cukinie
roszponka
pęczek pietruszki
oliwa czosnkowa
ząbek czosnku, jeśli oliwa nie jest wyraźnie czosnkowa
ocet balsamiczny
zioła, ew. sól ziołowa
Przygotowanie:
Pomidory kroimy na pół, cukinię w plastry. Z wierzchu smarujemy oliwą i posypujemy ziołami, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na jakieś 25 min tak, aby cukinia zrobiła się miękka, a pomidory trochę podeschły.
Roszponkę mieszamy w misce z poszatkowaną dość grubo pietruszką i czosnkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki, wszystko skrapiamy czosnkową oliwą i octem balsamicznym.
Po zakończeniu opiekania cukinii i pomidorów mieszamy wszystko razem.
Nadesłał(a) Anszua,
dnia: 2012-10-31 20:43:40.869
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.