Krymska, bo kombinowana podczas wakacji na Krymie z warzyw, których tam było pod dostatkiem. Bardzo prosta w przygotowaniu, chyba ciężko ją zepsuć. Pyszna!
Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę, czosnek najdrobniej jak się da. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy trochę oleju, mieszamy. Można poczekać, aż się trochę "przegryzie". Jemy do dna - sos na dnie jest zawsze najlepszy ;)
Wskazówki i uwagi:
Proporcje, zależą od gustu. Każdy może sobie to zmodyfikować wg uznania.
Moim zdaniem o smaku tej sałatki decyduje czosnek i cebula czerwona, więc raczej nie radzę ich zastępować czymś innym. Ogórek, mimo że niepozorny, przydaje się - dzięki niemu robi się dużo sosu i fajny smaczek.
Nadesłał(a) sylvia,
dnia: 2012-11-03 22:35:41.396
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.