puszka.pl - pysznie!

Jajecznica z włoskim akcentem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: jedna porcja

3 jajka od kur z wolnego wybiegu
1/2 kuli mozzarelli
4-5 suszonych pomidorów w oleju
łyżeczka masła
czosnek granulowany
suszona bazylia
sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka myjemy, wbijamy do miseczki. Mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach, pomidory odsączamy z oleju i kroimy w drobną kostkę.

Na patelni roztapiamy masło, ustawiamy średni ogień i wlewamy jajka. Smażymy jajecznicę, ciągle mieszając, w międzyczasie lekko solimy i przyprawiamy. Na kilka sekund przed końcem smażenia dodajemy pomidory i mozzarellę, dokładnie mieszamy, ściągamy z ognia i podajemy.
Nadesłał(a) majczi, dnia: 2012-11-18 22:40:55.651
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: