sos: ok. 2 łyżeczki chrzanu
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka keczup z żurawiny (jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami)
sok z 1/2 pomarańczy
sok z cytryny
czubrica
pieprz
sól
Przygotowanie:
Fasolę odsączamy z zalewy. Brokuły gotujemy ok. 8 min. w osolonej wodzie, następnie dzielimy na różyczki. Pozostałe warzywa kroimy w drobne kostki lub paski. Posypujemy ostro siemieniem lnianym.
Sos: bierzemy chrzan, do tego łyżka oleju, łyżka keczupu z żurawiny, sok z połowy pomarańczy i cytryny oraz przyprawy. Można dolać trochę wody lub oleju, jeżeli jest zbyt gęste.
Polewamy warzywa sosem, mieszamy i zajadamy ze smakiem.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2012-11-21 23:16:47.195
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.