puszka.pl - pysznie!

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z jabłkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

włoszczyzna z kapustą (600 g)
2 ziemniaki
1 cebula
1 jabłko

3 kostki bulionu warzywnego
ziele angielskie
sól
pieprz
majeranek
2 łyżki oleju
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Włoszczyznę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Bulion warzywny przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, dodać pokrojone warzywa i przyprawy. Gotować 30 min.

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Jabłko obrać, rozgotować, przetrzeć przez sito, dodać do zupy razem z cebulą.
Przyprawić, zagotować. Posypać natką pietruszki.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-11-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Winiary

Twoje zapiski: