puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka z kapusty włoskiej


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

4 liście kapusty włoskiej
2 marchewki
2 ziemniaki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki przecieru pomidorowego
bułka tarta
mielony kminek (1/2 łyżeczki)
czosnek w proszku (łyżeczka)
sól i pieprz

Przygotowanie:

W dużej misce trzemy ziemniaki i marchewkę. Dodajemy oliwę, przecier i przyprawy. Mieszamy. Kapustę szatkujemy.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo: masę warzywną, kapustę, bułkę tartą. Dwukrotnie. Wkładamy do piekarnika (na 180 st. C) na 45 minut.

Wskazówki i uwagi:

W wersji wegetariańskiej można dodać żółty ser.
Nadesłał(a) Feria, dnia: 2012-12-18 22:27:09.333
Źródło/autor przepisu: Metoda prób i błędów

Twoje zapiski: