puszka.pl - pysznie!

Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 kg buraków,
1 szkl. mleka,
4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego,
3 ząbki czosnku,
2 pęczki kopru,
goździki mielone,
sól,
cukier,
sok z cytryny

Przygotowanie:

Buraki upiec lub ugotować w skórkach, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mleko, olej, roztarty z solą czosnek, goździki, posiekany koperek, sól, cukier i zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: