puszka.pl - pysznie!

Muffinki bananowe

Z ciasta zmienione w ciasteczka dla moich kochanych maluszków.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12

2 szklanki maki pszennej (może być pełnoziarnista)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
3-4 dojrzałe banany
3/4 szklanki ciemnego cukru
zmielone siemię lniane (3 łyżki) i 9 łyżek wody
115 g oleju kokosowego
skórka z cytryny
1/3 szklanki mleka kokosowego

Przygotowanie:

1. Przygotuj siemię lniane dodając wodę tak, by uzyskać konsystencję jajka.
2. Widelcem ugnieć banany.
3. W misce dobrze wymieszaj mąkę, sól i sodę oczyszczoną.
4. Ubij mikserem olej kokosowy, dodaj siemię lniane i cukier.
5. Dodaj banany, skórkę z cytryny i dobrze wymieszaj mikserem.
6. Dodaj mąkę i mleko kokosowe, ponownie zmiksuj.
7. Wlej cisto w foremki i piecz ok. 17 minut w 180 st. C.

Smacznego!
Nadesłał(a) tubbsik, dnia: 2013-01-30 00:00:38.231
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: