puszka.pl - pysznie!

Zupa-krem ziemniaczano-porowa


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

20 dag porów (białe części)
30 dag ziemniaków
1 l wywaru z warzyw bez kapusty
pół szkl. śmietany
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól
pieprz
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Pory i ziemniaki ugotować na wywarze z warzyw, przetrzeć, podprawić śmietaną wymieszaną z olejem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: