100 g razowej mąki orkiszowej
100 g mąki owsianej
60 g wiórków kokosowych
100 g brązowego, nierafinowanego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 ml mleka kokosowego
2 jajka z chowu wolnowybiegowego
200 g zamrożonych wiśni
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C. Przygotowujemy foremki lub formę do muffinek, jeśli trzeba - natłuszczamy.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąki, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe. W drugiej lekko ubijamy jajka, mieszamy z mlekiem kokosowym. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy tylko do ich połączenia. Na koniec delikatnie dodajemy wiśnie i mieszamy.
Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek/formy, pieczemy 20-25 minut do suchego patyczka. Uwaga! - wyjmujemy z foremek dopiero po całkowitych ostudzeniu, bo mogą się rozpaść! Polecam :)