por
kapusta pekińska
cukinia
sok z cytryny / Ocet np. balsamiczny
przyprawa (pikantna 18-tka) albo sól, papryka, pieprz
kasza jęczmienna / jaglana / gryczana / ryż
Przygotowanie:
Pora kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Po chwili dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę i kapustę pekińską pokrojoną na nieduże kawałki. Dusimy do miękkości i dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny lub ocet dla złamania smaku. Świetnie smakuje z kaszą bądź ryżem.
Wskazówki i uwagi:
Nie mając octu można dodać trochę soku z cytryny - też dobrze smakuje. Można podawać jako dodatek do kasz lub ryżu.
Nadesłał(a) marek1b1,
dnia: 2013-03-23 20:20:35.417
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.