puszka.pl - pysznie!

Cukinia z porem i kapustą pekińską

Szybkie danie na bazie cukinii, pora i kapusty pekińskiej. Świetny dodatek do kaszy lub ryżu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

por
kapusta pekińska
cukinia
sok z cytryny / Ocet np. balsamiczny
przyprawa (pikantna 18-tka) albo sól, papryka, pieprz
kasza jęczmienna / jaglana / gryczana / ryż

Przygotowanie:

Pora kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej. Po chwili dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę i kapustę pekińską pokrojoną na nieduże kawałki. Dusimy do miękkości i dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny lub ocet dla złamania smaku. Świetnie smakuje z kaszą bądź ryżem.

Wskazówki i uwagi:

Nie mając octu można dodać trochę soku z cytryny - też dobrze smakuje. Można podawać jako dodatek do kasz lub ryżu.
Nadesłał(a) marek1b1, dnia: 2013-03-23 20:20:35.417
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: