1 część tofu
1 część owoców - truskawki/jagody/wiśnie/maliny/jakiekolwiek inne
cukier wg uznania
agar (w zależności od ilości tofu i owoców - najlepiej jest się sugerować wskazówkami z opakowania)
Przygotowanie:
Wrzucamy do blendera owoce, tofu i cukier. Miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Przekładamy do garnka i dosypujemy tyle agaru, by po wystudzeniu masa stężała. Wszystko podgrzewamy i wylewamy do silikonowych foremek na pralinki/babeczki.
Odstawiamy w chłodne miejsce i gdy masa już stężeje, wyjmujemy z foremek.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli chcemy, możemy polać całość owocowym sosem, zblendowanymi owocami czy syropem z agawy. Smacznego! :)
Masę (bez zagęszczenia agarem) można wykorzystać jako nadzienie naleśników / pierogów lub zjeść z pieczywem.
Nadesłał(a) Olexy,
dnia: 2013-03-23 21:02:11.401
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.