3 ziemniaki
3 marchewki
por
średnia cukinia
puszka pomidorów (oczywiście wskazane świeże, najlepiej malinówki)
kasza jaglana (ok. 100 g)
garść słonecznika
sól, pieprz
Przygotowanie:
Słonecznik moczymy w przegotowanej wodzie (ok. 6 h), a następnie miksujemy go na gładką masę. Gotujemy pokrojone warzywa, ale z wyjątkiem pomidorów. Kiedy warzywa się ugotują - dodajemy słonecznikową "śmietanę", pomidory oraz przyprawy. Miksujemy na krem.
W osobnym garnku gotujemy kaszę jaglaną. Rozkładamy na 4 talerze, zalewamy zupą.
Wskazówki i uwagi:
Zamiast cukinii można dodać więcej pora. Zupę można posypać natką pietruszki.
Nadesłał(a) Feria,
dnia: 2013-03-25 21:55:38.5
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.