farsz: 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
1/2 szklanki groszku konserwowego
1/2 szklanki ugotowanej marchewki pokrojonej w kosteczkę
1 średni ziemniak
gharam masala
sól
łyżka oleju
Przygotowanie:
Ciasto: wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić - odstawić na 0,5 godz. do lodówki.
Farsz: Ziemniaka ugotować w koszulce, ostudzić i obrać. Wrzucić do miski razem z resztą składników (gharam masali i soli dodać wg własnych upodobań), wszytko zmiksować.
Ciasto wyjąć z lodówki dokładnie rozwałkować - musi być bardzo cienkie! Puszką np. po groszku, wyciąć koła, napełnić farszem i zlepić jak pierogi. Piec w temperaturze 200 st. C przez 15 minut.
Wskazówki i uwagi:
Doskonale smakują ciepłe i świeże, bo są wtedy chrupiące. Podawać z sosem - np czosnkowym.
Nadesłał(a) kiń,
dnia: 2013-04-01 09:02:08.547
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.