puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

ciasto:
1 szklanka mąki
6 łyżek oleju
szczypta soli
woda

farsz:
1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
1/2 szklanki groszku konserwowego
1/2 szklanki ugotowanej marchewki pokrojonej w kosteczkę
1 średni ziemniak
gharam masala
sól
łyżka oleju

Przygotowanie:

Ciasto: wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić - odstawić na 0,5 godz. do lodówki.

Farsz: Ziemniaka ugotować w koszulce, ostudzić i obrać. Wrzucić do miski razem z resztą składników (gharam masali i soli dodać wg własnych upodobań), wszytko zmiksować.

Ciasto wyjąć z lodówki dokładnie rozwałkować - musi być bardzo cienkie! Puszką np. po groszku, wyciąć koła, napełnić farszem i zlepić jak pierogi. Piec w temperaturze 200 st. C przez 15 minut.

Wskazówki i uwagi:

Doskonale smakują ciepłe i świeże, bo są wtedy chrupiące. Podawać z sosem - np czosnkowym.
Nadesłał(a) kiń, dnia: 2013-04-01 09:02:08.547
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: