puszka.pl - pysznie!

Sałatka kolorowo-witaminowa

Bo jedzenie bez kolorów nie ma sensu :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 duży ogórek szklarniowy
2 pomidory
4 suszone pomidory z oleju
20 czarnych oliwek
1 duża czerwona papryka
2 łyżki pestek dyni
1 szklanka ugotowanego makaronu włoskiego - ja używam takiego co wygląda jak ryż
bazylia
sól
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Warzywa pokroić w małą kosteczkę (oliwki w małe krążki). Pestki dyni podprażyć na suchej patelni. Makaron ugotować, odsączyć i ostudzić. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać odrobinę soli, oliwy z oliwek i bazylii i dokładnie wymieszać. Gotowe :)
Nadesłał(a) kiń, dnia: 2013-03-31 21:01:16.936
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: