puszka.pl - pysznie!

Zupa z kapustą włoską i soczewicą

Nazywam ją "gołąbkami w płynie"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1/2 średniej kapusty włoskiej
1/2 szklanki czerwonej soczewicy
średnia cebula
jeden ziemniak
łyżka pasty pomidorowej
łyżka oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę w dużej ilości wody. W dużym rondlu szklimy cebulę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i chwilę smażymy. Dodajemy pokrojonego ziemniaka i zalewamy odpowiednia ilością wody. Gotujemy ok 15 min. Pod koniec gotowania przeprawiamy, dodajemy pastę oraz ugotowaną soczewicę (wraz z wodą).

Wskazówki i uwagi:

Soczewicę można gotować razem z zupą. Robię to osobno bowiem często soczewica rozgotowywała się.
Nadesłał(a) Feria, dnia: 2013-04-13 07:22:46.629
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: