Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2
Kontynuacja części 1. Przedstawiam Wam drugi farsz, którego bazą są ziemniaki z dodatkiem suszonych pomidorów, czarnych oliwek, migdałów... Zapraszam do czytania i smakowania!
1 lub 2 papryki (wedle zapotrzebowania) w dowolnym kolorze
farsz: ziemniaki ugotowane w mundurkach, ostudzone, gotowe do obrania
czarne oliwki bez pestek wg uznania
migdały wg uznania
pestki dyni (odrobina) wg uznania
suszone pomidory
oliwa z przyprawami z suszonych pomidorów
zioła prowansalskie
sól
czosnek (świeży lub granulowany) wg uznania
Przygotowanie:
Gotujemy ziemniaki w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej, żeby dobrze ostygły). Schłodzone obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy czarne oliwki pokrojowe w „krążki”, posiekane drobno migdały (ze skórą), pestki dyni (ilość wedle uznania), kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przyprawiony olej ze słoika od pomidorów, sypiemy sól, czosnek i zioła prowansalskie do smaku. Ja osobiście uważałabym z czosnkiem, żeby nie zabił reszty smaków.
Paprykę przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego i wypełniamy farszem. Otulamy folią aluminiową i gotowe do grillowania!
Wskazówki i uwagi:
Uważajmy bardzo, aby spód papryki się nie przypalił, bo taka tendencja przy zbyt długim bytowaniu na grillu jest. Smacznego! :)
Nadesłał(a) agatalu,
dnia: 2013-04-21 11:22:41.29
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.