puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

tofu (ja dodałam 1/2 opakowania tofu wędzonego i całe opakowanie tofu z algami)
1 cebulka
2 pomidory
oliwa z oliwek albo olej do smażenia

sos:
1/2 opakowania zielonego sosu carry (do kupienia w
Evergreen).
1/2 puszki (200 ml) mleka kokosowego

szklanka czerwonego ryżu

Przygotowanie:

W osolonej wodzie gotujemy ryż - ok. 40 min.

Tofu, cebulkę i sparzone pomidory kroimy w kostkę. Tofu i cebulkę wrzucamy na patelnię, a gdy się podsmażą to wrzucamy pomidory. Osobno robimy sos.

W odrobinie oleju rozrabiamy sos z papryczek chili, dodajemy do niego mleko kokosowe i gotujemy ok. 1 minuty. Łączymy tofu z sosem. Podajemy z ugotowanym ryżem (można wszystko razem wymieszać).

Wskazówki i uwagi:

Sos idealnie nadaje się do warzyw z patelni, jak i do wegańskiego kababu.
Nadesłał(a) koszka, dnia: 2013-05-02 06:57:30.108
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: