kalafior
buraczki (z botwinki u mnie)
pieczarki
fasolka czerwona (z puszki)
soczewica czerwona
bulion
sól
czosnek
przyprawy - np. pieprz czosnkowy, kminek, kurkuma i masala
Przygotowanie:
Kalafiora i buraki gotujemy, a pieczarki smażymy z solą, czosnkiem i przyprawami - u mnie pieprz czosnkowy i czosnek. Soczewicę chwilę gotujemy z bulionem.
Gdy wszystko się podgotuje wrzucamy do jednego garnka dodając soczewicę z łyżką bulionu - resztę odlewamy. Na małym ogniu gotujemy wszystko przyprawiając kminkiem, kurkumą i masalą czy co tam kto lubi. Gdy woda odparuje, potrawa jest gotowa.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2013-06-12 23:39:53.804
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.