100 g ryżu
2,5 szklanki wody
1 mała marchewka
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, lubczyku i curry
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 garść szczypiorku (ok. 50 sztuk)
Przygotowanie:
Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Kroimy marchew w kostkę. Do gotującej się wody wrzucamy ryż i marchewkę. Dodajemy lubczyk, zioła prowansalskie i curry. Mieszamy i gotujemy. Szczypiorek siekamy na kawałki.
Kiedy ryż i marchew będą ugotowane, a risotto dość gęste, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia i mieszamy ze szczypiorkiem.
Nadesłał(a) moni,
dnia: 2013-05-08 20:11:13.294
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.