puszka.pl - pysznie!

Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi

Sezon na szparagi czas zacząć! <3


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron
szparagi(najlepiej zielone)
kotlety sojowe (wcześniej zrobione np. z granulatu sojowego, albo z gotowej mieszanki np. Orico)
różyczki brokuła
czosnek
sól ziołowa (albo inne przyprawy, które lubicie)

ew. masło

Przygotowanie:

Zielonych szparagów nie trzeba obierać, więc wystarczy tylko je umyć, odłamać twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić szparagi i różyczki brokuła, dolać trochę wody i dusić ok. 5 min.

W tym czasie ugotować makaron i odstawić go na sito.

Kotlety sojowe pokroić na mniejsze kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelnię dorzucić makaron, pokrojone kotleciki, czosnek, ew. masło i przyprawić. Wymieszać i podawać ;)
Nadesłał(a) CrazyGreenLady, dnia: 2013-05-11 09:52:17.282
Źródło/autor przepisu: vege-blog.blogspot.com

Twoje zapiski: