Na blachę i papier do pieczenia wrzucić pokrojone warzywa (cebula w 8), resztę w kostkę dużą lub plastry. Szparagi przygotować odłupując końcówki. Przygotować w szklance oliwę, czosnek i jakie chcemy przyprawy lub świeże zioła - u mnie był to tymianek. Polać warzywa i wstawić na ok. 25 min do piekarnika nastawionego na 200 st. C.
Ruccolę umyć, odsączyć i pokroić na drobniej. Oliwki czarne przekroić na połówki i dorzucić do sałaty. Upieczone i ostudzone warzywa dorzucić. Zalać jogurtem naturalnym z pieprzem, solą i czosnkiem ;)
Wskazówki i uwagi:
Burak i seler warto włożyć 20 min wcześniej niż inne warzywa. Pokroić na mniejsze części i zawinąć w folię aluminiową każdą część z osobna. Można posmarować oliwą, ale nie jest to konieczne.
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2013-05-27 19:24:35.75
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.