100 g suszu warzywnego z dodatkiem ziół (cebula suszona 35%, korzeń i nać pietruszki, korzeń marchwi, por, korzeń i nać selera, zioła przyprawowe i korzenne)
Przygotowanie:
Warzywa mielimy w blenderze na puder i przesypujemy do szklanego słoiczka. Gotowe.
Wskazówki i uwagi:
Dodaję po łyżeczce do zup, sosów, past, farszu, pesto, czasem do ciasta naleśnikowego, do gotowanego ryżu i kaszy. Jako dodatek do panierki również się sprawdza. Idealna przyprawa do dań z pomidorami i zupy z dyni!
Nie dodaję już soli, bo przeważnie potrawy do których dodaję przyprawę i tak już zawierają trochę soli lub sosu sojowego. Jeśli chcecie to możecie zmielić susz z łyżeczką soli, ale wtedy trzeba pamiętać, że przyprawa jest już lekko słona (a ja nie lubię obciążać sobie pamięci).
W nawiasie podałam skład z opakowania (Susz warzywny/Ekologiczne zioła z Podlasia). Koszt 2,2zł.
Nadesłał(a) martina,
dnia: 2013-07-22 20:08:53.285
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.